اخبار

نقد و بررسی جی پلاس P10 گوشی ایرانی چینی Gplus

معایب گوشی جی پلاس p10

فهرست عناوین (با کلیک هر عنوان وارد بخش مرتبط جی پلاس p10 می شوید)

ایران یکی از کشورهایی است که در دهه های اخیر به شدت به تولیدات داخلی متکی بوده و سیاست این کشور این است که تا حد امکان نیاز به کشور ها و شرکت های خارجی کاهش یابد و محصولاتی را در داخل کشور تولید کند. این سیاست در بعضی زمینه ها موفق و در بعضی دیگر ناموفق است. علم و دانش ساخت گوشی های هوشمند روز به روز در حال پیشرفت است و کار با این تکنولوژی در ایران که به خودی خود مشکلات زیادی دارد کار را کمی دشوارتر می کند تا الان گوشی های ساخت داخل کشور نتوانسته اند طراحی مناسبی داشته باشند و کیفیت آن ها نظر خریداران را جذب کند.

اما معنی آن توقف نیست با این حال سیاست ما در حوزه تلفن همراه این است که بتوانیم این محصول را به صورت بومی تولید کنیم و سهم زیادی از بازار داشته باشیم. اگر گوشی ایرانی کیفیت خوبی داشته باشد مردم برای خرید آن مشکلی نخواهند داشت اما بزرگترین راه در حال حاضر این است که اولا مردم اعتمادی به گوشی های ایرانی ندارند و تجربیات بسیار بد خرید گوشی های JLX را فراموش نکرده اند و دوما تلفن ایرانی یک اسم دروغی است زیرا ایران فقط گوشی مونتاژ می کند و تکنولوژی تولید آن به ایران مربوط نمی باشد. ثالثاً مسئولان فقط ادعا می‌کنند که از محصولات ایرانی حمایت می‌کنند اما عملاً هیچ حمایتی از این کالاها صورت نمی‌گیرد و با تأخیر مواجه شد و نتوانست گوشی‌های پیش فروش شده خود را به موقع به مشتریان تحویل دهد.

ولی قضیه جی پلاس فرق می کند، گوشی های این برند ساخت چین هستند و اصلا ایرانی نیستند. در اصل جی پلاس همه تلاش های تولیدی را کنار می گذارد و فقط در چین موبایل سفارش می دهد و محصول را آماده می کند، حالا باید این گوشی ها را ایرانی بدانیم یا چینی؟ یکی از گوشی های جدید جی پلاس مدل P10 است که یک گوشی اقتصادی با مشخصات بهتر نسبت به رقبای خود است. البته مشخصات آن روی کاغذ مناسب بوده و باید بدانیم این گوشی واقعا ارزش خرید دارد یا نه.

این محصول به همراه لوازم جانبی نسبتا کامل منتشر می شود داخل جعبه این گوشی قاب ژله ای و هندزفری باکیفیتی وجود دارد که کار شما را انجام داده و نیاز به خرید قاب و هندزفری را ندارید. علاوه بر این دفترچه راهنمای محصول جی پلاس P10 دارای زبان فارسی بوده و جعبه آن دارای گارانتی دو ساله گلدیران و روش فعال سازی آن را نشان می دهد. علاوه بر این، یک گلس در جعبه گوشی است تا بتوانید بدون هزینه زیاد به محافظت از صفحه نمایش گوشی بپردازید.

کیفیت طراحی و ساخت جی پلاس p10

 

ظاهر و طراحی جی پلاس P10 با X10 که گران ترین گوشی جی پلاس است تفاوت چندانی ندارد. طراحی پشت گوشی، بدنه پلاستیکی، محل قرارگیری ماژول دوربین و حتی شیار بالای صفحه نمایش این دو مدل مشابه همدیگر هستند. در قسمت جلویی در اطراف صفحه نمایش می توانید یک قاب پلاستیکی نسبتاً ضخیم را مشاهده کنید که در پایین صفحه نمایش ضخیم تر می باشد. در بالای صفحه نمایش یک شیار قطره ای با قاب ضخیم وجود دارد که دوربین سلفی را در خود جای داده است. وقتی به پشت گوشی نگاه می کنید یک حسگر اثر انگشت فیزیکی در وسط قاب ظاهر می شود در کنار آن سمت چپ قاب پشتی گوشی یک ماژول دوربین کشیده با سه دوربین و یک فلاش LED وجود دارد. . در این ماژول دوربین اصلی با خط گرد لنز آن با دوربین های دیگر متفاوت است و لوگوی جی پلاس در نیمه پایینی گوشی قرار دارد.در قاب سمت راست گوشی دکمه پاور و صدا را می بینید و در قاب طرف چپ فقط شیار سیم کارت قرار دارد. قاب پایینی گوشی دارای پورت شارژ USB-C، میکروفون و تک بلندگوی گوشی است در فریم بالایی فقط یک جک هدفون وجود دارد.

این گوشی دارای بدنه تمام پلاستیکی است قاب و پشت گوشی از پلاستیک طراحی شده و البته مقاومت چندان زیادی ندارند. در هر صورت نمی توان انتظار یک گوشی ارزان قیمت با قاب شیشه ای یا آلومینیومی یا گواهی ضد آب یا گرد و غبار را داشته باشیم. این گوشی نسبتا راحت و سبک است، نه بزرگ و نه کوچک، اندازه و وزن جی پلاس P10 به گونه ای است که هر فردی در هر سنی قادر است به آسانی با گوشی کار نماید. در ضمن ماندگاری آن به گونه ای است که به راحتی ضربه نمی زند و مانند گوشی با غیرت ایرانی دوام می آورد.

این گوشی دارای 157.9 میلی متر طول، 74 میلی متر عرض و دارای 8.9 میلی متر ضخامت است. وزن این گوشی هم تقریبا 150 گرم می باشد که GPlus P10 را در رده گوشی های سبک بازار قرار می دهد. نکته با اهمیت در طراحی جی پلاس P10، پوشش پلاستیکی شفاف بوده که در پشت گوشی قابل مشاهده است. قاب آبی رنگ این گوشی دارای یک پوشش پلاستیکی شفاف است که نور محیط را در پشت جی پلاس P10 منعکس می کند. انعکاس نور در پشت گوشی به جذابیت آن کمک کرده و به اندازه قاب آینه ها آزاردهنده نیست ولی اثر انگشت در روی قاب پلاستیکی باقی خواهد ماند و کمی واضح است. در کل GPlus P10 از لحاظ طراحی هیچ نکته عجیب و خاصی ندارد. این مدل بسیار راحت و سبک بوده و بدنه پلاستیکی آن نسبت به مدل های همراه آن کیفیت بهتری دارد. این مدل در رنگ های مشکی، تمشکی و سفید طراحی شده است که رنگ های متفاوتی دارند، ما یک مدل سفید داشتیم که رنگ اصلی آن آبی یخی بود اما با نام سفید فروخته می شود.

صفحه نمایش جی پلاس p10

گوشی جی پلاس p10 ایرانی

GPlus P10 از یک صفحه نمایش LCD ساده و استاندارد 6.8 اینچی با کیفیت معمولی استفاده می کند. این نمایشگر دارای رزولوشن 1560 در 720 است که برای یک گوشی اقتصادی کاملا مناسب می باشد. این صفحه نمایش 60 هرتزی دارای 283 پیکسل در هر اینچ است که تصاویر صفحه نمایش را مناسب و قابل قبول می کند. نمی توانیم بگوییم این گوشی نمایشگر باکیفیتی داشته ولی قطعا صفحه نمایش شما را راضی می کند. نمایشگر GPlus P10 وضوح خوبی دارد و پنل آن همه رنگ ها را به خوبی نمایش می دهد. رنگ سفید صفحه نمایش این مدل به آبی متمایل است و رنگ ها به اصطلاح سرد می باشند که برای مقابله با این موضوع باید رنگ های Warm را در منوی Display تنظیم کنید که در این صورت رنگ ها به حالت عادی باز می گردند ولی در رنگ های استاندارد آبی و سرد می باشند. علاوه بر این می توانید در تنظیمات از گزینه Eye Comfort استفاده کرده که عمدتا برای خواندن استفاده می شود و رنگ های موجود در آن گرم است.

روشنایی صفحه نمایش GPlus P10 نیز راضی کننده می باشد البته اگر روشنایی صفحه کمی بیشتر می شد بهتر بود ولی در شرایط فعلی مشکلی برای کار با صفحه نمایش در داخل یا خارج از منزل و حتی زیر نور مستقیم خورشید ندارید و قادر هستید اجزای صفحه نمایش را خوب کنید درباره نمایشگر GPlus P10 واقعا حرفی برای گفتن نیست جز اینکه صفحه نمایش بدی نبوده و کیفیت آن مناسب است.

قفل تشخیص چهره و حسگر اثر انگشت

برای باز کردن قفل GPlus P10 می‌توانید هم از حسگر اثر انگشت و هم از قفل چهره استفاده نمایید این دو ویژگی اغلب در تلفن‌های همراه P10 یافت نمی‌شوند و وجود سنسور و قفل تشخیص چهره یک امتیاز مثبت برای GPlus P10 می باشد. سنسور اثرانگشت این مدل در پشت آن وجود دارد البته در خیلی از مدل های جدید حسگر اثرانگشت در کنار وجود داشته تا در هر صورت در دسترس باشد ولی در این مدل سنسور در پشت گوشی وجود داشته و باید برای استفاده کردن از آن گوشی را از زمین بردارید.

برای تعریف حسگر اثر انگشت باید در قسمت تنظیمات به منوی Security بروید، زمان تعریف سنسور بسیار سریع است. لازم نیست خیلی نگران تعیین اثر انگشت خود باشید، حتی اگر مدام قسمتی از انگشت خود را روی سنسور لمس کنید حسگر پذیرفته که تمام انگشت شما را اسکن می کند و کار شما به پایان می رسد.دقت سنسور اثرانگشت برای باز کردن گوشی بسیار خوب بوده اگر انگشت خود را به درستی روی سنسور قرار دهید قفل به سرعت باز خواهد شد البته سرعت آن زیاد نمی باشد اما تاخیر زیادی وجود ندارد و به دلیل قیمت گوشی و خطاهای بسیار پایین آن باید بگویم که از این سنسور بسیار راضی هستیم. اگر زاویه تماس اثر انگشت شما با سنسور کمی فرق می کند سنسور نمی تواند اثر انگشت را تشخیص بدهد اما اگر نگران استفاده از سنسور هستید می توانید تقریبا بدون مشکل از آن استفاده کنید. دوربین تشخیص چهره نیز عالی عمل می کند، تنها یک ثانیه طول می کشد تا صورت شما اسکن شود پس از آن می توانید از قفل تشخیص چهره برای باز کردن قفل گوشی استفاده نمایید.

قفل تشخیص چهره نیز اشتباه بزرگی انجام نمی دهد، اگر صورت شما بدون درپوش یا مشکلی در مقابل دوربین سلفی قرار گیرد قفل به آسانی و با نیم ثانیه تاخیر باز خواهد شد. البته این قفل قادر نیست چهره را با ماسک تشخیص بدهد و با نمایش تصویر چهره باز نمی شود. ولی یکی از نکات مهم در قفل تشخیص چهره این بوده که وقتی چشمان شما بسته یا خواب هستید قفل باز نمی شود. در آزمایشات ما، قفل صورت دو بار با چشمان بسته باز گردید اما این نسبت همانطور که گفتیم تقریباً یک بار در هر 10 بار است.

داشتن اندروید 10 در گوشی جی پلاس

جی پلاس پی 10 دارای اندروید 10 می باشد و دارای رابط کاربری خاصی نیست. به همین خاطر کسانی که با رابط کاربری سامسونگ یا شیائومی کار کرده اند ممکن است در شروع با محیط این گوشی دچار مشکل شوند. ولی رابط کاربری P10 اندروید خالص و بدون المان یا اپلیکیشن اضافی می باشد به این معنی که این گوشی حتی از اپلیکیشن های گوگل در قسمت پخش کننده موسیقی و گالری استفاده می کند و پخش کننده موسیقی، پخش کننده ویدئو و دارای گالری اختصاصی نیست. رابط کاربری GPlus P10 ساده است و کار شما را راه می اندازد. ممکن است بهتر باشد از اندروید خام روی گوشی های ارزان قیمت با این قیمت استفاده کنیم که جی پلاس این کار را کرد فکر می کنم اگر چند برنامه و افکت به رابط کاربری اضافه گردد سخت افزار گوشی از پس آنها بر نمی آید.

اما در حال حاضر رابط کاربری بسیار ساده و سبک است و هیچ تاخیر و ایرادی در آن مشاهده نمی شود هرچقدر سخت افزار گوشی ضعیف است اما این ضعف در رابط کاربری مشاهده نمی شود البته سرعت پیمایش بین منوها کمی است. ولی سیستم عامل دارای هیچ باگی نیست و گوشی به عنوان یک فرد غیور تمام تلاش خود را کرده تا با اندروید 10 ساده و سبک خود به خوبی کنار بیاید. تمامی بخش های رابط کاربری ساده و تمیز هستند، نوار اعلان ها، منوی اپلیکیشن، قسمت تنظیمات و تمامی بخش ها بدون افکت های اضافی و کارهای گرافیکی نمایش داده می شوند و کاملا ساده می باشند. صفحه اصلی را به سمت پایین بکشید تا نوار اعلان باز شود، جایی که تنها محبوب ترین گزینه ها مثل  Wi-Fi، بلوتوث، چرخش خودکار، حالت تاریک، هات اسپات و موارد دیگر قابل مشاهده می باشند. برای دسترسی به هر بخش خاص، انگشت خود را از صفحه اصلی به چپ و راست بکشید. اما اگر صفحه را به بالا بکشید، کشوی برنامه باز می شود که در آن همه برنامه ها را می توانید ببینید و البته هیچ گزینه ای برای تنظیم یا سفارشی کردن منو نیست. در تنظیمات به جز حالت سه اسکرول (دکمه صفحه اصلی، دکمه بازگشت و برنامه های اخیر) هیچ عملکردی وجود نداشته و قادر نیستید از حرکات برای حرکت بین برنامه ها استفاده نمایید.

در قسمت نمایش می توانید اندازه اجزای صفحه نمایش، فونت ها و متن را از کوچک به بزرگ تغییر دهید علاوه بر این می توانید یک محافظ صفحه برای گوشی خود تنظیم کرده که ساعت را به شما نمایش می دهد اما صفحه قفل نمی شود. در قسمت قفل صفحه نیز قادر هستید جزئیاتی که در صفحه شما ظاهر می شود مانند پیامک و اعلان ها را مشخص نمایید. امکان دیگری به نام Lift to Check گوشی وجود دارد که با برداشتن گوشی از روی میز روشن شدن صفحه نمایش آن فعال می شود و می توانید اعلان ها را مشاهده کنید. علاوه بر این، با فعال شدن قفل چهره، می توانید صفحه نمایش را بدون فشار دادن دکمه پاور باز نمایید. در این رابط کاربری تمامی موارد ارائه شده در اندروید خام در اختیار شما قرار گرفته و قادر هستید تنظیمات مختلف گوشی را اعمال نمایید. رابط کاربری GPlus P10 همانطور که بیان شد بسیار روان کار می کند و تاخیر خاصی وجود ندارد، البته حس کار با این گوشی با رابط کاربری سامسونگ و شیائومی بسیار متفاوت است ولی GPlus P10 مشکل جدی در رابط کاربری نداشته البته مزایای زیادی هم ندارد.

سخت افزار جی پلاس 10

در مورد سخت افزار هم نمی توان انتظار زیادی از جی پلاس پی 10 داشت، در هر صورت این مدل قیمت زیادی ندارد اما می توان گفت سخت افزار آن از نظر قیمت مناسب است. جی پلاس در این گوشی از تراشه 64 بیتی هشت هسته ای Unisoc SC9863a استفاده می کند. این تراشه در سال 2018 منتشر شده و یک تراشه قدیمی به شمار می رود اما گزینه نسبتا مناسبی برای یک گوشی ارزان قیمت می باشد. تراشه Unisoc دارای چهار هسته پردازشی 1.2 گیگاهرتزی و چهار هسته پردازشی 1.6 گیگاهرتزی مجهز شده است.

پردازنده P10 از آن دسته قطعاتی است که می گوییم سخت کار می کند و بار قسمت های مختلف گوشی را تحمل می کند. پردازنده GPlus قدرتمند نبوده ولی برای این گوشی و عملکردهای آن مناسب می باشد. این پردازنده زیاد گرم نشده حتی در بازی هم دما زیاد بالا نمی رود اگر می خواهید گرمای گوشی را مشاهده کنید باید دست کم یک ساعت با آن بازی کنید. مطمئنا نمی توان گفت که GPlus P10 یک گوشی گیمینگ خوب است ولی این گوشی می تواند Call of Duty و Free Fire را تحمل کند، مشخصات P10 برابر با حداقل مشخصات مورد نیاز برای Call of Duty است. بنابراین می توان Call of Duty را با کیفیت قابل قبول و با کمی تاخیر اجرا خواهد کرد. البته طرفداران بازی های آنلاین بتل رویال سعی کنند فری فایر را روی جی پلاس P10 نصب نمایند. این بازی گرافیک پایین تری دارد و روی گوشی های ضعیف راحت تر اجرا می شود. Freefire روی این گوشی با گرافیک متوسط ​​کار می کند و تاخیری در کارکرد وجود ندارد.

دوربین جی پلاس p10

 جی پلاس p10+

این گوشی در قسمت دوربین هیجان انگیز است و گاهی ناامید کننده. جی پلاس سه دوربین برای P10 دارد در حالی که بیشتر مدل های رقیب با دو دوربین عرضه می شوند. این مدل دارای دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی، دوربین فرابنفش 5 مگاپیکسلی و دوربین تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی است که با آن می توان انواع مختلف تصاویر را ثبت کرد. دوربین 13 مگاپیکسلی دارای دیافراگم F2.0 است و از لرزشگیر اپتیکال یا لرزشگیر تصویر ویدئویی پشتیبانی نمی کند. دوربین سلفی این مدل 5 مگاپیکسلی می باشد که به عنوان دوربین اول دارای دیافراگم F2.0 است. دوربین پشتی قادر است فیلم های 1080 با سرعت 30 فریم بر ثانیه و دوربین جلویی 720 فیلم با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. اگر بخواهیم در مورد کیفیت دوربین جی پلاس P10 حرف بزنیم در آخر می توان گفت که دوربین این مدل از کیفیت متوسطی برخوردار است. قابلیت اپلیکیشن دوربین GPlus P10 مناسب بوده اما خود دوربین کیفیت خوبی ندارد اما همچنان بهتر از رقبای خود است.

تصاویر دوربین اصلی جزئیات نسبتا خوبی را نشان می دهد. رنگ‌ها کمی تیره‌تر از آنچه هستند به نظر می‌رسند و تعادل رنگ سفید چندان خوب نیست ولی در نهایت تصاویر می‌توانند رضایت‌بخش باشند. رزولوشن دوربین اصلی تنها در صورتی قابل قبول خواهد بود که نور محیط بسیار مناسب باشد، در غیر این صورت دوربین قادر به گرفتن عکس های بسیار واضح نخواهد بود. عکاسی در تاریکی یا در شب با GPlus P10 پیشنهاد نمی شود، زیرا این دوربین تصاویر بسیار تاریک و با کیفیت پایین و نویز زیادی را ثبت می نماید. یکی از مهم ترین ویژگی های دوربین جی پلاس P10، گزینه هوش مصنوعی است که باعث می شود عکس ها واضح تر و نویز کمتری داشته باشند و در کل عکس باکیفیتی باشند.

با دوربین اصلی و سلفی قادر هستید حالت HDR را فعال نمایید که کمک زیادی به تازه سازی رنگ ها می کند.به طور کلی با این گوشی بهتر است همیشه حالت HDR فعال داشته باشید چون به این ترتیب رنگ ها زنده می شوند. شما می توانید با دوربین اصلی و سلفی پرتره بگیرید اما پرتره را فقط افراد می توانند بگیرند در صورتی که دوربین چهره انسان را در کادر مشاهده نکند نمی تواند سلفی بگیرد. پس نمی توان از اشیا، گل ها، حیوانات یا هر چیز دیگری غیر از انسان عکس پرتره بگیرید. دوربین نیروی زیادی برای جدا کردن سوژه اصلی از پس زمینه وارد می کند، اما اغلب از کار می افتد. بیشتر تصاویر پرتره دارای نقص هستند و قسمت هایی از پس زمینه آنها بلار نیست و مرز بین سوژه اصلی و پس زمینه به خوبی از هم جدا نشده است.

با GPlus P10 می توانید تصاویر پرتره خوبی در حالت های ساده با پس زمینه ساده و فاصله خوب بین سوژه و پس زمینه بگیرید به این معنی که باید خودتان به دوربین کمک کنید تا عکس های پرتره بگیرد، در غیر این صورت اگر موهای شما خیلی بلند است یا لباس هایتان چروکیده اند اگر منظره ای مانند جنگل و درختان زیادی پشت سر خود داشته باشید، پرتره خوبی را مشاهده نمی کنید. برای گرفتن عکس قادر هستید از فیلترهای آماده روی دوربین استفاده کرده که به تصحیح رنگ ها کمک می کند اما می توان آن را به صورت پانوراما نیز گرفت. فقط قسمت دوربین اینه که نرم افزارش گاهی ارور میده و باید از قسمت دوربین خارج بشی و واردش بشی. در مدتی که از P10 در حین کار با دوربین این مدل استفاده کردیم، نرم افزار 2 یا 3 بار به آن خطا داد.

باتری و اسپیکر

جی پلاس P10 فقط یک اسپیکر داشته که کیفیت چندان زیادی ندارد. اسپیکر این مدل صدای بلندی نداشته و کیفیت صدای آن نیز چندان بالا نمی باشد. با پخش موزیک در این گوشی، وضوح صدای زیادی دریافت نخواهید کرد. به همین خاطر سعی کنید از هندزفری G10 Plus P10 استفاده کنید. برعکس اسپیکر این گوشی، کیفیت هندزفری خیلی بالا می باشد و گوش دادن به موزیک با هندزفری انتخاب بسیار بهتری نسبت به گوش دادن به اسپیکر این مدل می باشد. هندزفری این مدل قدرتمند صدای بسیار بلندی دارد بنابراین ممکن است تمایلی به گوش دادن به موسیقی با صدای بلند نداشته باشید علاوه بر این، وضوح موسیقی در هندزفری بالاست و می تواند شما را کاملا راضی کند. البته کیفیت هندزفری این مدل به گرانی ایرباد و هندزفری نیست ولی قطعا این هندزفری جزو مدل های ارزان بازار نمی باشد و برای خرید یک هندزفری با کیفیت در بازار باید تقریبا 300 هزار تومان بپردازید.

در مورد باتری GPlus P10 حرفی برای گفتن نیست متاسفانه سخت کوشی این مدل به قسمت باتری ختم می شود و دیگر شاهد عملکردی بیشتر از آنچه انتظار داشتیم نیستیم. باتری 3500 میلی آمپر ساعتی GPlus P10 در استفاده معمولی از جمله بازی، گشت و گذار و بررسی شبکه های اجتماعی کمتر از یک روز دوام داشت. اگر بازی را حذف کنید، ممکن است بتوانید با یک بار شارژ بیش از یک روز از این گوشی استفاده نمایید. متاسفانه این مدل از شارژ سریع پشتیبانی نخواهد کرد. به همین خاطر سرعت شارژ بسیار پایین است. داخل جعبه یک آداپتور شارژر 7.5 واتی قرار دارد که شارژ آن تقریبا یک ساعت و 50 دقیقه زمان می برد. بنابراین عملکرد باتری جی پلاس P10 نمی تواند شما را راضی کند و زمان شارژ را بزرگترین نقطه ضعف این مدل می دانیم.

جمع بندی

اگر از من بپرسید تا 2 میلیون تومان چه گوشی بخرم حتما می گویم جی پلاس P10 مشخصات این گوشی در مقایسه با رقبای خود بسیار مناسب است و در عمل همانطور که در متن به صورت کامل شرح دادم در خیلی از موارد بالاتر از چیزی که انتظار دارید کار می کند. GPlus P10 یکی از آن مدل‌هایی است که انتظار زیادی از آن نخواهید داشت ولی برخلاف مشخصات نرم‌افزاری و کیفیت معمولی مورد انتظار از یک گوشی کار می‌کند و در واقع بهترین گزینه برای خرید یک گوشی تا 2 میلیون تومان است.

لینک های کوتاه

iwo یا b2n

یک نظر در “نقد و بررسی جی پلاس P10 گوشی ایرانی چینی Gplus

  1. عبدالغفورنارویی گفت:

    طریقه باز کردن الگو جی پلاس ۱۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *