آموزش

0 تا 100 انواع صفحه نمایش گوشی و بهترین آنها

فهرست عناوین

مقدمه ای از انواع صفحه نمایش موبایل :

در هنگام خرید و انتخاب یک تلفن همراه هوشمند باید المان های زیادی را مدنظر قرار داد و همه امکانات و ویژگی ها را در نظر گرفت، یکی از موارد مهمی که باید به درستی و با دقت انتخاب شود صفحه نمایش موبایل است.

شما هر روز با تلفن همراه خود کار انجام می دهید، بازی می کنید، کتاب می خوانید یا مدت زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذارانید و در تمام این مدت انگشتان شما بر روی صفحه نمایش گوشی در حال حرکت است، صفحه نمایش در واقع رابط شما و موبایل هوشمند شماست!

صفحه نمایش های لمسی در انواع مختلفی با امکانات مختلف ساخته و به بازار عرضه شده اند. در این مقاله میخواهیم با انواع صفحه نمایش آشنا شویم تا شما با دانش کافی و خیال آسوده موبایل هوشمند خود را اتخاب کنید. با سایتاموبایل همراه باشید.

LCD :

LCD مخفف Liquid Crystal Display به معنای نمایشگر کریستال مایع است. در صفحه نمایش LCD، نوری در پس زمینه پیکسل ها وجود دارد که به آن نور پس زمینه گفته می شود و نور پیکسل ها را برای فراخوانی محتوای رو صفحه نمایش فراهم می کند.

اگر در پس زمینه نوری نباشد، نمی توانیم محتوای نمایش داده شده روی صفحه را ببینیم. چند نوع پنل LCD وجود دارد. در صفحه LCD، ما نور پس زمینه CCFL  را داریم که به معنای لامپ فلورسنت کاتد سرد است.

بطور کلی میتوان گفت که ال سی دی مادر تمام صفحه نمایش های نسل جدید است، چراکه انواع دیگر صفحه نمایش ها با الگوبرداری از این تکنولوژی ساخته شده اند.

عکس از صفحه نمایش IPS LCD

 

LCD-TFT :

LCD- TFT مخفف “صفحه‌ی نمایش کریستال مایع ترانزیستور نازک فیلم” (thin-film transistor liquid crystal display) است. صفحه های TFT-LCD رایج ترین صفحه های نمایش مورد استفاده در گوشی های موبایل هستند.

(البته این صفحه ها معمولا با نام مختصر LCD مورد خطاب قرار می گیرند؛ زیرا اسکرین های LCD های مبتنی بر TFT، تنها صفحه هایی هستند که از این فناوری استفاده می کنند.) این مدل صفحه نمایش در گوشی های هوشمند ارزانی مثل HTC Desire C  تا تبلت های باکیفیت و گران قیمتی نظیرGoogle Nexus 7  بکار رفته است.

باید توجه داشته باشید که روش های بسیار زیادی برای تولید صفحه های LCD وجود دارد؛ بنابراین اینکه صفحه‌ی یک موبایل LCD باشد، لزوما به معنای باکیفیت بودن آن نیست.

TFT-LCD کیفیت تصویر خوب و وضوح بالاتری را در مقایسه با نمایشگرهای LCD نسل قبلی به شما می دهد ، اما در زاویه دید باریک و در نور مستقیم یا نور خورشید دید ضعیفی دارد.

به این صورت که اگر به صورت زاویه دار (غیر مستقیم) به آن ها نگاه کنید، امکان مشاهده‌ی محتوای روی صفحه نمایش بسیار سخت می شود و از طرفی نمی توان محتوای درون صفحه نمایش را در زیر نور مستقیم آفتاب دید.

صفحه نمایش TFT LCD

IPS-LCD :

فناوری‌های که در نمایشگرهای LCD به کار گرفته می‌شد قابلیت آن را نداشت که در زوایای دید وسیع، کیفیت رنگ‌ها و تصاویر را حفظ کند. به همین دلیل رده دیگری از نمایشگرهای LCD تحت عنوان In Plane  Switching  یا IPS به بازار معرفی شد که این مشکل را به میزان زیادی مرتفع می‌کرد.

LCD های IPS سطح بعدی نمایشگرهای TFT-LCD هستند که زاویه دید وسیع تری دارند و مصرف انرژی کمتری دارند که منجر به بهبود عمر باتری می شود. بدیهی است که IPS-LCD ها نسبت به TFT-LCD معمولی گران ترند و از این رو فقط در تلفن های هوشمند رده بالاتر قرار دارند. وضوح بالا و کیفیت عالی از ویژگی های بارز این صفحه نمایش است.

Super-LCD :

این صفحه نمایش، نوع پیشرفته ای از صفحه‌ی TFT-LCD است که در زمینه‌ی کیفیت تصویر به عنوان رقیبی برای AMOLED شناخته می شود. صفحه های Super-LCD نسبت به بیشتر صفحه های LCD برق کمتری مصرف می کند ولی بدون هیچ گونه افت کیفیت می توانند تصاویر و ویدیو ها را نمایش دهند.

در Super LCD هیچ شکاف یا فاصله ای بین محافظ صفحه نمایش بیرونی و سنسور تاچ صفحه نمایش وجود ندارد، در نتیجه به دلیل نزدیک تر بودن گلس به ال سی دی، انعکاس تصویر کمتری دیده می شود. سوپر ال سی دی شامل دو نسخه Super LCD 2 و Super LCD 3 می باشد.

OLED :

OLED مخفف Organic Light Emitting Diode است و فناوری جدیدتری برای نوع نمایشگرهای موبایل و مانیتور است. در فناوری OLED لایه ای از مواد آلی (بر پایه کربن) بین دو ورق رسانا (آند و کاتد) قرار می گیرد ، که به نوبه خود بین یک صفحه بالایی شیشه ای (مهر و موم) و یک صفحه کف شیشه ای (زیرلایه) قرار می گیرند.

وقتی پالس الکتریکی به دو ورق رسانا وارد می شود ، نور الکترو لومینسانت مستقیماً از مواد آلی بسته شده بین آن تولید می شود. میزان روشنایی و رنگ بسته به پالس الکتریکی ممکن است متفاوت باشد OLED در مقایسه با LCD به دلیل تولید مثل استثنایی رنگ، ریسپانسیو سریع، زاویه دید گسترده تر، روشنایی بالاتر و طراحی بسیار سبک، برتری دارد.

AMOLED :

AMOLED مخفف(Active-matrix organic light-emitting diode)  که به اختصار AMOLED نامیده شده است،  AMOLED یک نوع فناوری صفحه‌ی نمایش بر اساس ترکیبات ارگانیک است که در ازای مصرف بسیار کم برق، کیفیت تصویر بالایی را ارائه می دهد.

این نمایشگر به عنوان نسل بعدی OLED نیز شناخته می شود.  برخلاف LCD ، صفحه های AMOLED نیازی به نور پشت صفحه که تعمیرکاران موبایل آن را با نام بک لایت می شناسند، ندارند؛ زیرا هر پیکسل می تواند خودش نور تولید کند.

بنابراین موبایل هایی که از این تکنولوژی استفاده می کنند، نازک تر هستند علاوه بر این، صفحه های غالبا مشکی، برق بسیار کمی استفاده می کنند. همچنین در حین تماشای ویدیو، بر خلاف برخی از صفحه های LCD که رنگ خاکستری تیره تولید می کنند، در این فناوری رنگ مشکی به صورت واقعی و شفاف تولید می شود.

با تمام این تفاسیر، صفحه های AMOLED گران هستند و تولید آن ها نسبت به  LCD سخت تر است؛ همین موضوع هم سبب شد که کمپانی HTC در خلل تولید سری گوشی های هوشمند   HTC Desire و در اواسط چرخه‌ی تولید، صفحه‌ی AMOLED خود را با  Super-LCD تعویض کند.

مثل گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A51

Super AMOLED :

نمایشگرهای Super AMOLED یک نسخه پیشرفته از نمایشگرهای AMOLED  هستند که توسط سامسونگ تولید شده اند. صفحه نمایش Super AMOLED با سنسور های لمسی بر روی خود نمایشگر ساخته شده است، در مقابل ایجاد یک لایه حساس به لمس جداگانه (مانند صفحه لمسی خازنی).

این امر نمایشگر را باریک ترین فناوری نمایشگر در بازار می کند. نمایشگرهای Super AMOLED نیز بسیار سریع تر از نمایشگرهای AMOLED هستند. نمایشگر های امولد بسیار با کیفیت و گرانقیمت هستند.

صفحه نمایش AMOLED

Retina :

نام Retina نام تجاری نمایشگر هایی است که توسط کمپانی اپل ساخته شده. صفحه های Retina صفحاتی با تراکم پیکسلی بسیار بالا هستند؛ به گونه ای که در شرایط و فاصله‌ی عادی، چشم انسان قادر به تشخیص دانه های تکی پیکسل نیست.

به عبارت ساده تر، صفحه‌ی Retina صفحه ای بدون پیکسلیشن است.مقدار دقیق تراکم پیکسلی صفحه نمایش Retina ثابت نیست و با توجه به اینکه وابسته به فاصله‌ی بین چشم و صفحه است، بین دستگاه های مختلف، متفاوت است.به عنوان مثال، در گوشی iPhone 4s که باید نزدیک به صورت نگه داشته شود، در هر اینچ 326 پیکسل وجود دارد. درحالی که iPad 3 به لطف صفحه‌ی بزرگی که دارد، در فاصله‌ی دورتری از چشم قرار می گیرد و به همین دلیل، در هر اینچ تنها 264 پیکسل دارد.

بطور کلی می توان گفت این نمایشگر ها کیفیتی مناسب برخوردار هستند اما در تلفن های هوشمند کمی بکار گرفته می شوند.

صفحه نمایش Retina

جمع بندی :

از آنجا که بیشترین ارتباط شما با تلفن همراه هوشمندتان توسط نمایشگر حاصل میشود، باید بیشترین دقت را در انتخاب بکار برد. انتخاب یک موبایل هوشمند با صفحه نمایش مناسب علاوه سهولت و لذت در استفاده، میتواند در عمر موبایل هم تاثیر بسزایی داشته باشد. شما در سایتاموبایل میتوانید گوشی های هوشمند را با انواع مختلف صفحه با بهترین کیفیت و قیمت به آسانی سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. تکنولوژی را لمس کنید…

مطلب پیشنهادی: انواع سی پی یو موبایل

یک نظر در “0 تا 100 انواع صفحه نمایش گوشی و بهترین آنها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *